Home
  Kontakt informacije
Dežurni dispačer
Radno vrijeme (00-24h) Telefon 321-601 321-602

O nama

Historijat
Toplifikacija u gradu Tuzla započela je davne 1955 godine kada su se počele graditi prve kućne kotlovnice. Taj trend je nastavljen tako da je razvojem grada došlo do incijativa gradnje kotlovnica većeg kapaciteta koje su tada obezbjedjivale toplinsku energiju za veća područja grada.
više informacija

Razvojni planovi
Povečavanje energetske efikasnosti, program mjerenja utroška toplotne energije prema stvarnoj potrošnji, pilot projekat ugradnje mjerača utroška toplote...
više informacija 

Djelatnost
Osnivač preduzeća JP Centralno grijanje dd Tuzla je Općina Tuzla sa ciljem da preduzeće vrši zagrijavanje lokalnih stambenih jedinica. Način osnivanja preduzeća i obavljanjem djelatnosti od opšteg interesa svrstava ovo preduzeće u kategoriju Javnih preduzeća.
više informacija

Status preduzeća
Tokom cijelog perioda formiranja ’’Centralno grijanje’’ d.d. Tuzla izraslo je u jednu respektabilnu firmu koja će nadamo se u budućnosti biti uzor drugim firmama iz ove oblaasti. Dosadašnji uspjeh firme ostvaren velikim dijelom zaslugom rukovodstva i uposlenika, ali bez podrške Općinskih struktura ne bi to uspjela.
više informacija